حجت الاسلام والمسلمین صادقی با بیان اینکه در فرهنگ ما کار داوری بین افراد رواج داشته، اما متاسفانه در سال های اخیر به فراموشی سپرده شده است، گفت: باید فرهنگ داوری را احیا و قانون را در این باره اجرا کنیم.
به گزارش ساز ایرانی به نقل از قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین صادقی رییس مرکز حل اختلاف این قوه در نخستین همایش داوری حرفه ای با تبریک اعیاد شعبانیه، گفت: با گرفتن پند از تجربیات گذشته به این نتیجه رسیدیم که باید حوزه داوری را ارتقا دهیم. از این رو برای معتبرشدن این حوزه به سمت اهل فن و متخصصان و کسانی که دانش فنی در عرصه ای که می خواهند داوری کنند، رفتیم.
وی افزود: افراد متخصص در این حوزه وارد شدند و ما به سراغ قضات بازنشسته رفتیم و این افراد به خوبی می توانند بین مردم داوری کنند.
رییس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه بیان کرد: در امر داوری به سراغ اساتید حقوق دانشگاه ها، کارشناسان، وکلا باتجربه، سردفتران و دفتریاران، اصناف، اعضای کانون ها و افرادی که در حوزه کاری خودشان متخصص بودند، رفتیم و این کار ادامه دارد و در این ارتباط از افراد متخصص دعوت خواهیم کرد تا به حوزه داوری اضافه شوند.
صادقی بیان کرد: این افراد می توانند آغازگر راهی روشن و اعتبار آفرین باشند و اختلافات مردم را حل کنند. داوری از گذشته در قوانین ما وجود داشته است، اما در دوره اخیر چندان به آن توجه نشده است. در فرهنگ ما کار داوری بین افراد رواج داشته، اما متاسفانه در سال های اخیر به فراموشی سپرده شده است.
وی افزود: باید فرهنگ داوری را احیا و قانون را در این رابطه اجرا کنیم و این امر را توسعه دهیم. شرط اول این کار اعتمادزایی است و برای اعتمادزایی باید از افراد معتبر استفاده کرد، ما گام اول را محکم برداشته ایم و سخت گیری زیادی در انتخاب افراد شده است تا پروانه داوری حرفه ای را دریافت کنند.
رییس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه گفت: در حال حاضر صدها پروانه حرفه ای داوری در سطح کشور صادر شده است و هر کدام از داوران را می توانیم با اطمینان حمایت کنیم و پرونده مردم را به این افراد ارجاع دهیم.
صادقی بیان کرد: زمان آن رسیده است که کار داوری حرفه ای به مردم معرفی شود. باید تبلیغات لازم در این عرصه انجام شود و مردم بدانند می توانند از این فرصت استفاده کنند و می توانند با اعتماد به پروانه ای که از سوی قوه قضاییه صادر شده است به کسانی مراجعه کنند که هم دانش کافی دارند و هم از صلاحیت آن ها احزار شده است.
وی با بیان اینکه ما ملزم هستیم که اعتماد آفرینی کنیم، گفت: اولین کانون داوران حرفه ای در تهران تشکیل شده است و کانون های داوران به تدریج در سراسر کشور تشکیل می شوند و داوران ساماندهی و به مردم معرفی می شوند.
وی بیان کرد: داوری به مانند قضاوت است و جایگاه بالایی دارد. باید در حوزه داوری تا جایی که امکان دارد طرفین پرونده را به سمت صلح و سازش هدایت کنیم و ما داوری محض را نمی پسندیم و قصد داریم داور مصلح را تربیت کنیم.
رییس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه بیان کرد:داوران باید در دسترس مردم باشند و به سرعت به آن ها پاسخ دهند. ما باید شرایط و آداب داوری را رعایت کنیم. داوران باید مردم را به آرامش هدایت کنند.
صادقی افزود: ما در امر داوری از سردفتران دعوت کردیم، زیرا آن ها متخصص هستند.
وی با بیان اینکه کارشناسان اساس و پایه داوری هستند، گفت: کار کارشناسان موضوع شناسی دقیق است. داوران کارشناس که در هییت های داوری در کنار حقوق دانان قرار می گیرند، سهم اصلی کارشناسی و موضوع شناسی را برعهده دارند، در این شرایط صدور حکم برای حقوقدانان آسان می شود.
وی گفت: تلاش ما این است که با کمک متخصصان همه رشته ها گره از کار مردم باز کنیم. تا دیگر شاهد نباشیم راهروهای دادگستری ها و دادسراها شلوغ باشد.
رییس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه افزود: اگر ما داوری را توسعه دهیم و بیشتر اختلافات را با داوری حل و فصل کنیم، آنگاه باقی مانده پرونده ها که توسط قضات رسیدگی می شود با کیفیت خواهد بود. قضات ما بیش از حد استاندارد پرونده بررسی می کنند.
صادقی بیان کرد: افرادی که می توانند در حوزه داوری وارد شوند. داوری حرفه ای باید توسعه پیدا کند.
پایان خبر ساز ایرانی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "باید فرهنگ داوری را احیا و قانون را در این باره اجرا کنیم" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "باید فرهنگ داوری را احیا و قانون را در این باره اجرا کنیم"، کلیک کنید.