ابرکامپیوترهای ناسا مشکل ساز شدند – ساز ایرانی

ابرکامپیوترهای ناسا مشکل ساز شدند - ساز ایرانی

به گزارش ساز ایرانی، دفتر بازرسی کلِ ناسا در گزارشی جدید روی پنج دارایی محاسباتی سطح بالای ناسا (HEC)، یعنی آیتکِن، اِلِکترا، دیسکاوری، پِلیادس، و اِندوِر، تمرکز کرده است که در تاسیسات کالیفرنیا و مریلند قرار دارند.

به نقل از مجله موسیقی ایرانی، سیستم های قدرتمندی چون آیتکن با توان محاسباتی 13٫2 پتافلاپسی خود از برنامه های جاه طلبانه ی این سازمان مانند ماموریت ماه نشین سرنشین دار آرتمیس پشتیبانی می کنند؛ اما وابستگی پیش ازحد ناسا به CPU های قدیمی به جای پردازنده های گرافیکی (GPU) پیشرفته، به عنوان گلوگاهی اصلی شناسایی شده است.

با اینکه تاسیسات ابرکامپیوتر پیشرفته ی ناسا (NAS) واقع در مرکز تحقیقاتی این سازمان تعداد حیرت انگیز 18 هزار سی پی یو دارد، تنها 48 عدد GPU در این مرکز به کار رفته اند.

تفاوت معنادار تعداد سی پی یو و جی پی یوهای استفاده شده، توانایی های سازمان در استفاده از عملکرد عالی پردازنده های گرافیکی در محاسبات موازی که برای مدل سازی و شبیه سازی و پردازش داده های ضروری در تلاش های علمی و اکتشافی ناسا ضروری هستند، محدود می کند.

درمقابل، تقلاکردن ابرکامپیوترهای ناسا زیر محاسبات شدید تیم های مختلف این سازمان را مجبور کرده است تا منابع محاسباتی جداگانه ای برای خود تهیه کنند. برای مثال، تیم سامانه ی پرتاب فضایی (SAS) سالانه تا 250 هزار دلار برای زیرساخت های تکمیلی لازم هزینه می کند.

افزون بر شکاف تکنولوژیکی، ناسا با مشکلات دیگری در نوسازی سیستم های رایانش سریع خود روبه رو است. عواملی مانند محدودیت های زنجیره ی تامین، نیاز به تخصص کدنویسی به منظور بهینه سازی فرایندها برای معماری ها و شتاب دهنده های GPU و نیز کمبود کارمندان واجدشرایط، تلاش ها برای ارتقا به معماری های جدیدتر و توانمندتر را مختل کرده است.

فقدان سیستم مدیریتی متمرکز برای عملیات های ابرکامپیوتر ناسا، باعث شده است تا بین استفاده از منابع داخلی این سازمان و تکیه بر رایانش ابری، استراتژی مشخصی وجود نداشته باشد. درواقع، تیم ها به دلیل بی اعتمادی درباره هزینه ها و زمان بندی ها، در استفاده از گزینه های رایانش ابری تردید دارند. همین امر باعث شده است تا سیستم های محاسباتی تاسیسات مختلف ناسا، در حالتی نابرابر قرار بگیرند.

شاید نگران کننده ترین نکته در این گزارش، نقص های امنیتی یافت شده در سراسر تاسیسات ناسا باشد. از قرار معلوم، سیستم های امنیتی اغلب دور زده می شوند یا حتی در برخی از HECها که حین همکاری های بین المللی برای اتباع خارجی هم دردسترس اند، پیاده سازی نمی شوند.

بازرس کل خواستار تغییرات گسترده، ازجمله رهبری متمرکز در حوزه ی تلاش های ابرمحاسباتی و تیمی تخصصی برای نوسازی زیرساخت های محاسباتی قدیمی ناسا شده است. اولویت ها شامل انتقال به محاسبات مبتنی بر GPU، مدرنیزه کردن کدها، استانداردسازی تخصیص منابع، رسیدگی به کمبود کارکنان و درنهایت، اقدامات امنیتی قوی تر است.

5858

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ابرکامپیوترهای ناسا مشکل ساز شدند – ساز ایرانی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ابرکامپیوترهای ناسا مشکل ساز شدند – ساز ایرانی"، کلیک کنید.