
ساز ایرانی/همدان رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر همدان با اشاره به ضرورت تقویت سرمایه اجتماعی بر اهمیت نقش آفرینی جوانان توسعه تشکل ها ورزش محلات و آموزش شهروندی تأکید کرد و هم افزایی منابع بهبود اطلاع رسانی و مشارکت مردمی را از ارکان اصلی توسعه پایدار و ارتقای اعتماد عمومی در شهر همدان دانست.
علی رضایی در میزگرد تخصصی و رسانه ای «جوانان سرمایه و نشاط اجتماعی» که در دفتر خبرگزاری ساز ایرانی برگزار شد اظهار کرد: سرمایه اجتماعی حاصل روابط میان اعضای جامعه با یکدیگر و همچنین روابط میان مردم و حاکمیت است. افزایش فاصله میان این دو طیف منجر به کاهش سرمایه اجتماعی شده و در نتیجه اعتماد مشارکت و انسجام اجتماعی آسیب می بیند. در مقابل هرگاه جامعه از حالت توده وار خارج و به درستی سازماندهی شود زمینه برای تولید و تقویت سرمایه اجتماعی فراهم می گردد.
رضایی با اشاره به تقویت تشکل ها و مشارکت اجتماعی تصریح کرد: گسترش تشکل های سیاسی صنفی و مذهبی یکی از راهکارهای مهم برای افزایش روابط اجتماعی و بستر فعالیت اجتماعی است. هرچه ارتباط میان مردم و حاکمیت بیشتر شود وحدت ملی و اعتماد عمومی نیز تقویت می شود.
وی با بیان اینکه طرح همیاران محلات به عنوان بستری برای مشارکت مردمی در مدیریت شهری همدان به ویژه با حضور جوانان اجرایی شده است اظهار کرد: همچنین شهرداری همدان با حمایت از سمن ها و تشکل های غیردولتی تلاش کرده تا انگیزه مشارکت مردمی را افزایش دهد.
این عضو شورای شهر همدان با اشاره به نقش ورزش در نشاط اجتماعی بیان کرد: ورزش به عنوان ابزاری مؤثر در ایجاد نشاط اجتماعی شناخته می شود و شهرداری همدان در این حوزه به ویژه در بخش ورزش محلات و ورزش شهروندی گام های مثبتی برداشته است.
رضایی با اشاره به اهمیت هم افزایی امکانات شهری و اثرات آن خاطرنشان کرد: هم افزایی منابع و امکانات در سطح شهر می تواند بازدهی خدمات را افزایش دهد. در مقابل کار جزیره ای و بدون هماهنگی اثربخشی اقدامات را کاهش می دهد. برای رفع این مشکل ارزیابی داوری و شفاف سازی عملکرد ضروری است. همچنین افزایش آگاهی مردم نسبت به مسئولیت ها باعث افزایش اعتماد و توجه به مسائل شهری می شود.
وی با تأکید بر چالش های اطلاع رسانی و فضای رسانه ای یادآور شد: یکی از چالش های مهم کمبود اطلاع رسانی مؤثر است. از طرفی جوانان در معرض حجم بالای اخبار و اطلاعات منفی قرار دارند که فرصت تحلیل را از آن ها می گیرد و منجر به کاهش امید خودباوری و در نتیجه کاهش سرمایه اجتماعی می شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر همدان با اشاره به برنامه های آموزش شهروندی و مشاوره عمومی توسط شهرداری همدان ادامه داد: در این راستا مبلغ ۲۶ میلیارد تومان اعتبار برای آموزش شهروندی با هدف ارتقاء حقوق شهروندی برای همدانی ها اختصاص یافته است. همچنین فرهنگسراهای شهرداری خدمات مشاوره ای رایگان به مردم ارائه می دهند که نقش مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی دارد.
رضایی خاطرنشان کرد: سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان با هدف مردمی سازی فعالیت ها اقداماتی فراتر از وظایف رسمی انجام داده است. از جمله مشارکت فعال در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان که در راستای تقویت سرمایه اجتماعی و نشاط عمومی انجام شد. همچنین در مناسبت های ملی و مذهبی نیز اعتبارات ویژه ای برای اجرای برنامه های فرهنگی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به نگاه مدیریت استان به توسعه همه جانبه یادآوری کرد: مدیریت جدید استان همدان با نگاهی راهبردی به مسائل اجتماعی اقتصادی و فرهنگی در زمینه های رونق تولید گردشگری و اشتغال سیاست گذاری کرده است. چرا که تقویت اقتصاد افزایش اشتغال و بهبود معیشت مردم مستقیماً منجر به افزایش امید نشاط اجتماعی و سرمایه اجتماعی می شود.
این عضو شورای شهر همدان با بیان اینکه سرمایه اجتماعی عنصری کلیدی برای توسعه پایدار شهری است اظهار کرد: نقش جوانان تشکل های مردمی آگاهی عمومی و مدیریت شهری در افزایش این سرمایه انکارناپذیر است. با هم افزایی اقدامات در حوزه های فرهنگی اجتماعی ورزشی و اقتصادی می توان بستری فراهم کرد که امید نشاط و مشارکت در جامعه ارتقا یابد و استان همدان را در مسیر پیشرفت و توسعه همه جانبه قرار دهد.
پایان خبر ساز ایرانی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جوانان، محور سرمایه اجتماعی و نشاط شهری در همدان" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جوانان، محور سرمایه اجتماعی و نشاط شهری در همدان"، کلیک کنید.