سقوط آزاد تقاضا در بازار موبایل/ تعمیرات جای خود را به خرید داده است!

به گزارش خبرگزاری ساز ایرانی، بازار موبایل در رکودی طولانی فرو رفته است. فعالان این حوزه در ماه های گذشته هر بار که شاهد این کسادی بوده اند، از تاثیر نوسانات نرخ ارز و کاهش قدرت خرید مردم گفته اند. اکنون به گفته ی یکی از اعضای اتاق اصناف این وضع که در طول دو ماه گذشته ادامه داشته، با رکود بازار شب عید ادامه یافته است؛ فروشندگان بلاتکلیف اند و مردم بار دیگر به تعمیر موبایل هایشان روی آورده اند.

براساس گزارش ایلنا، از نگاه سیدحسین سادات حسینی، رییس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران بازار موبایل شاهد تغییر رفتار مردم است. او گفته است که با اینکه معمولاً با افزایش قیمت دلار تقاضا برای خرید گوشی موبایل افزایش پیدا می کرد، در یک سال گذشته اوضاع غیرقابل پیش بینی بوده است: تا سال پیش اوضاع به گونه ای بود که با افزایش قیمت دلار تقاضای مردم برای خرید گوشی افزایش پیدا می کرد اما به تازگی این رفتار تغییر کرده و حتی موضوعی مانند افزایش قیمت دلار هم تقاضا را تحریک نمی کند، چون مردم توان خرید ندارند.

او درباره تکرار این روند گفته است: «در دو ماه گذشته بازار موبایل، بازاری راکد بوده و آنچه این اوضاع را رقم زده کاهش قدرت خرید مردم است. همین رویه در شب عید هم برقرار بود؛ بازار شب عید گذشته بازار داغی نبود و اکنون بیشتر خرید و فروش میان همکاران در صنف موبایل فروشی صورت می گیرد و خرید عموم مردم کاهش پیدا کرده است.»

سقوط آزاد تقاضا در بازار موبایل/ تعمیرات جای خود را به خرید داده است!

خرید و فروش بیشتر میان موبایل فروشان صورت می گیرد و خرید مردم کاهش پیدا کرده است

رییس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران از سوی دیگر معتقد است که التهاب بازار ارز بر همه بخش های بازار موبایل تاثیری یکسان نداشته است: «با افزایش اخیر قیمت دلار، قیمت گوشی های بالای 600 دلار حدود پنج درصد افزایش پیدا کرد؛ زیرا این اقلام با ارز حاصل از صادرات وارد می شود اما موبایل هایی که قیمت آن ها پایین تر از این رقم است با ارز نیمایی وارد می شوند، بنابراین این دسته از موبایل ها چندان از نوسانات ارزی تاثیری نمی پذیرند.»

کاهش قدرت خرید مردم، واژه ی تکرارشونده ی روزهای رکود بازار است. حسینی هم در گفته هایش بر این موضوع تاکید کرده و از کاهش تمایل مردم برای تعویض موبایل گفته است؛ هرچند «این شرایط به تحریک بازار تعمیرات انجامیده و تقاضا برای تعمیرات افزایش پیدا کرده است.»

دو سال پیش، در ابتدای سال 1401، بازار موبایل تحت تاثیر اخبار مربوط به ممنوعیت واردات و مشکلات تامین ارز، التهاب های فراوانی را پشت سر گذاشته و همچنان کساد بود. آن زمان «مجله موسیقی ایرانی» در گفت وگو با فعالان موبایل به این پرداخته بود که «با وجود عرضه بالای گوشی، مردم تمایلی به خرید ندارند» و وضع چنان شده است که «فروشندگان در مواردی به فروش همراه با زیان مالی تن می دهند.»

سردرگمی فروشندگان و خریداران باز هم ادامه یافت. آبان 1401 در وضعیتی مشابه امروز، بازار تعمیرکاران بیش از فروشندگان مشتری داشت. آن روزها «مجله موسیقی ایرانی» در گزارشی با تیتر «وضعیت بازار دیجیتال؛ کاهش قدرت خرید و تمایل به گوشی های ارزان قیمت» از قول مدیر یک فروشگاه آنلاین موبایل نوشته بود که به دلیل افزایش قیمت ها، خیلی ها دیگر گوشی شان را عوض نمی کنند و اگر به مشکلی بر بخورند ترجیح می دهند تعمیرش کنند؛ با اینکه هزینه ی تعمیرات هم بالا است. علاوه بر این آمارهای انجمن واردکنندگان موبایل هم از تمایل مردم به خرید گوشی های موبایل ارزان قیمت حکایت داشت.

اکنون به نظر می رسد شرایط چندان تغییر نکرده است و در چندماه گذشته اخبار این کسادی، پشت ماجرای تولید گوشی داخلی، موبایل های تقلبی نوکیا و ممنوعیت واردات گوشی های دکمه ای گم شده است. همان طور که بازار لپ تاپ هم گرفتار نوسانات دلاری است و خرید لپ تاپ برای بعضی اقشار جامعه بسیار دشوار و برای بعضی دیگر هم به آرزو تبدیل شده است.

227227

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سقوط آزاد تقاضا در بازار موبایل/ تعمیرات جای خود را به خرید داده است!" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سقوط آزاد تقاضا در بازار موبایل/ تعمیرات جای خود را به خرید داده است!"، کلیک کنید.