خبرگزاری ساز ایرانی، گروه استانها- مختار رحیمی: کمبود زیرساختهای درمانی، درمانگاه، پزشک و بیمارستان در شهرستان سیریک از معضلاتی است که مردم این منطقه با آن مواجه هستند و با افزایش ساخت و سازها، توسعه منطقه به خصوص توسعه سواحل مکران در شرق هرمزگان و افزایش جمعیت در شهرستان سیریک بیش از پیش این کمبودها نیز احساس میشود.
کمبودهای مکانهای درمانی و بیمارستان در سیریک دغدغه همه مردم و حتی مسئولان سیریک شده است و باید تلاش شود که این کمبودها به نحوی رفع شود.
لزوم ایفای نقش تأمین اجتماعی در رفع مشکلات درمانی شهرستان سیریک
یکی از سازمانهایی که میتواند در بهبود وضعیت زیرساختهای بهداشت و درمانی شهرستان سیریک مؤثر باشد، سازمان تأمین اجتماعی است که در حال حاضر بخشی از درمان کشور را راهبری میکند.
این سازمان موظف است به بیمه شدههای تأمین اجتماعی خدمات بهداشتی و درمانی ارزان قیمت و رایگان ارائه کند اما وقتی هیچ گونه زیرساختی وجود نداشته باشد چه طور میتوان انتظار داشت که مردم بتوانند خدمات درمانی دریافت کنند.
با وجود اینکه بیش از نیمی از مردم استان هرمزگان بیمه شده تأمین اجتماعی هستند اما این سازمان فقط یک بیمارستان در استان دارد و بسیاری از مردم شرق هرمزگان مجبور هستند برای دریافت خدمات خود را به مرکز استان برسانند.
فاصله شهر سیریک تا شهر بندرعباس ۲۰۳ کیلومتر است و نامناسب بودن جاده باعث میشود که این مسیر در طول حداقل چهار ساعت طی شود.
مردم شهرستان سیریک مجبورند به دلیل ناکافی بودن زیرساختهای درمانی در بسیاری از موارد به میناب یا بندرعباس عزیمت کنند در حالی که سازمان تأمین اجتماعی حتی یک درمانگاه ساده نیز در این شهرستان ندارد.
اگر سازمان تأمین اجتماعی به تکلیف خود در رابطه با بیمه شدگان اهل سیریک عمل کند قطعاً بخشی از سختیهای بیماران در شهرستان مرتفع خواهد شد.
بیمارستان سیریک پاسخگوی جمعیت بالای شهرستان نیست
جمعیت شهرستان سیریک بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود ۴۵ هزار نفر اعلام شده است اما افزایش جمعیت در این شهرستان با توجه به ورود شرکتهای بزرگ در قالی طرح توسعه سواحل مکران موجب شده است امروز جمعیت شهرستان به حدود ۵۵ هزار نفر برسد.
با وجود این حجم از جمعیت در سیریک، این شهرستان تنها یک بیمارستان دارد و بیمارستان فعلی جوابگوی نیازهای درمانی مردم منطقه نیست چرا که تنها بیمارستان شهرستان سیریک کمتر از ۱۰۰ تخت خواب دارد از این رو مردم شهرستان سیریک با توجه به اینکه نیمی از جمعیت این شهرستان متعلق به جامعه کارگری و صیادی است، انتظار دارند که سازمان تأمین اجتماعی نیز با احداث درمانگاه سطح خدمات خود را ارتقا دهد.
کارگران حق دارند بر اساس حق بیمهای که پرداخت میکنند از خدمات درمانی بهرهمند شوند
احمد دادلاه بیگی یکی از صیادان قدیمی سیریکی و از بیمه گذاران تأمین اجتماعی در گفتگو با خبرنگار ساز ایرانی، با گلایه از نبود درمانگاه تأمیناجتماعی در این شهرستان، گفت: نبود درمانگاه تأمین اجتماعی در سیریک هیچ تناسبی با جمعیت عظیم کارگری در این شهر ندارد و مردم هنگام بیماری به دلیل کمبود پزشک به سختی میافتند و در تأمین هزینههای درمان با مشکل روبرو میشوند.
وی ادامه داد: جامعه کارگری و صیادی شهرستان ماهیانه مبالغی برای بیمه ماهیانه پرداخت میکنند از این رو انتظار دارند بتوانند از خدمات درمانی نیز بهرهمند شوند.
دادلاه بیگی بیان کرد: مردم قادر به پرداخت هزینههای پزشک خصوصی نیستند و باید سالها پیش درمانگاه تأمین اجتماعی در سیریک احداث میشد چرا که حجم عمده جمعیت ساکن در شهرستان سیریک را جامعه کارگری تشکیل میدهد.
مردم سیریک مجبورند برای دریافت خدمات درمانی به شهرستانهای مجاور مراجعه کنند
مریم سرگلی یکی از بازاریان اهل سیریک با گلایه از نبود درمانگاه تأمین اجتماعی در شهرستان سیریک در گفتگو با خبرنگار ساز ایرانی گفت: من بیش از ۲۰ سال است که ماهیانه حق بیمه خود را پرداخت میکنم و حتی آن زمان که برای پرداخت حق بیمه باید به شهر میناب میرفتیم هم پرداخت حق بیمهام ترک نشده است اما انتظار داریم تأمین اجتماعی نیز زیرساختهای خدمات به بیمه گذاران را افزایش دهد.
وی افزود: در حال حاضر اما برای سادهترین خدمات مجبوریم به شهرستانهای همجوار مانند میناب مراجعه کنیم و خطر جاده و هزینههای تردد را متحمل شویم.
سرگلی تصریح کرد: هزینههای درمان شهرستان سیریک بسیار بالا است و بعضاً مجبور هستیم برای درمان یک سرماخوردگی حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه کنیم که تأمین چنین مبالغی برای قشر کارگر امکان پذیر نیست.
پاسخ رئیس تأمین اجتماعی سیریک به مطالبه مردم
عباس جنگ کمان رئیس اداره تأمین اجتماعی شهرستان سیریک در گفتگو با خبرنگار ساز ایرانی، گفت: با توجه به اینکه تعداد قابل توجهی از مردم سیریک برای برخورداری از خدمات بهتر در زمینه درمان و دوران بازنشستگی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند، از این رو استقرار درمانگاه تأمین اجتماعی در سیریک یکی از نیازهای اصلی بیمهشدگان تأمین اجتماعی است.
وی با بیان اینکه خدمات دهی و رفع مشکلات بهداشتی و درمانی حق مردم سیریک دانست، افزود: تلاش میکنیم با کمک مسئولان این مشکلات را از طریق معاونت درمان سازمان تأمیناجتماعی رفع کنیم.
جنگ کمان با اشاره به اینکه تخصیص درمانگاه به شهرستانها بر اساس سرانه و حد نصاب تعریف شده توسط سازمان تأمین اجتماعی انجام میشود، گفت: یکی از دلایل بروز اختلاف و به حد نصاب نرسیدن جمعیت بیمه شدگان شهرستان سیریک موضوع پرداخت حق بیمه است چرا که کارگاههای مستقر در شهرستان حق بیمه کارگران خود را در شهرستانهای دیگری پرداخت میکنند و بخشی دیگر از کارگران نیز به صورت فصلی در شهرستان فعالیت میکنند.
رئیس اداره تأمین اجتماعی شهرستان سیریک خاطرنشان کرد: اگر حق بیمه کارگاهها و واحدهای تولیدی به صورت متمرکز در سیریک پرداخت شود موانع احداث درمانگاه در شهرستان مرتفع خواهد شد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سیریک نیازمند درمانگاه تأمین اجتماعی است؛ مردم برای درمان به شهرستانهای همجوار میروند – خبرگزاری ساز ایرانی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سیریک نیازمند درمانگاه تأمین اجتماعی است؛ مردم برای درمان به شهرستانهای همجوار میروند – خبرگزاری ساز ایرانی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.