وزیر بهداشت با اشاره به تأثیر نرخ ارز بر حوزه درمان، گفت: باید تدابیری بیندیشیم تا خدمات سلامت در برابر تغییرات نرخ ارز آسیب نبیند، در این راستا، باید چند سناریو پیشبینی شود.
تحول مسیر سلامت با تکیه بر پزشکی خانواده و نظام ارجاع/ همکاری شفاف بخش خصوصی و دولتی، کلید رفع چالشهای سلامت
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به سهم عمده بخش خصوصی در نظام سلامت کشور، بر حل تدریجی چالشهای این حوزه و اهمیت نظام ارجاع و پزشک خانواده تأکید کرد.
به گزارش ساز ایرانی، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نشستی با حضور هیأت مدیره انجمن بیمارستانهای خصوصی، اظهار کرد: بخش خصوصی در حوزه سرپایی بیش از ۷۵ درصد و در حوزه بستری ۱۵ تا ۲۰ درصد بار خدمات درمانی کشور را به دوش میکشد و نقش ارزندهای در حوزه سلامت دارد.
وی با اشاره به اینکه چالشهای این بخش باید بهصورت گامبهگام حل شوند، افزود: برخی مشکلات کلان هستند، اما اگر نمیتوانیم تمام چالشها را به صورت یکجا رفع کنیم، نباید اجزای کوچک را نیز از دست دهیم.
وزیر بهداشت در ادامه گفت: اکنون در حال یک تغییر مسیر در حوزه سلامت هستیم که محورهای اصلی آن شامل اجرای قانون برنامه و حرکت به سمت نظام ارجاع و پزشک خانواده است.
وی همچنین با تأکید بر اینکه تعرفه بخش خصوصی باید بر مبنای هزینه تمامشده و قیمت واقعی تعیین شود تا امکان تداوم خدمات این بخش فراهم شود، گفت: آنچه که در جلساتی که با دکتر پزشکیان داشتیم، به طور مکرر مورد بحث قرار گرفته، این است که مسیر پزشکی خانواده و نظام ارجاع ساماندهی شود و هرکسی میخواهد از مسیر دولتی عبور کند، میتواند در این مسیر گام برداشته و هرکسی هم نمیخواهد، میتواند در بخش خصوصی خدمت دریافت کند، اینجاست که تعرفه بخش خصوصی باید با قیمت واقعی تعریف شود.
ظفرقندی با اشاره به تأثیر نرخ ارز بر حوزه درمان، گفت: باید تدابیری بیندیشیم تا خدمات سلامت در برابر تغییرات نرخ ارز آسیب نبیند. در این راستا، باید چند سناریو پیشبینی شود.
اهمیت همکاری و عدالت در سلامت
سجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز در این نشست، اظهار کرد: برای رفع مشکلات بیمارستانهای خصوصی باید اتاق فکر تشکیل شود. یکی از اقدامات مثبت، تعیین قیمت تمامشده خدمات است که به شفافیت و برنامهریزی بهتر کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به اهمیت عدالت در سلامت افزود: هدف ما این است که اقشار محروم و آسیبپذیر در مواجهه با بیماری و هزینههای کمرشکن درمان، دچار مشقت در تأمین هزینهها نشوند.
وی اظهار کرد: پزشک خانواده و نظام ارجاع در بسیاری از کشورهای دنیا اجرایی شده است و اگر این سیستم در کشور ما نیز ساماندهی شود، مردم میتوانند خدمات درمانی را با هزینهای مناسب از بخش دولتی دریافت کنند. در این شرایط، بخش خصوصی نیز میتواند به صورت آزاد تعرفهگذاری کرده و خدمات ارائه دهد، اما اگر هزینهها برای مردم به قدری بالا رود که از درمان خود صرفنظر کنند، این وضعیت غیرقابل قبول خواهد بود.
وی همچنین تاکید کرد: من خود را تنها معاون درمان بخش دولتی نمیدانم، بلکه مسئولیت خود را در قبال تمامی بخشها از جمله خصوصی، خیریه و غیردولتی میدانم و معتقدم باید در همه این بخشها برای بهبود نظام سلامت تلاش کنیم و تلاش کنیم بیمار جز رنج بیماری، رنج دیگری متحمل نشود.
سجاد رضوی در ادامه سخنانش بر اهمیت اعتباربخشی بیمارستانها، ضرورت نظارت بر عملکرد بیمارستان ها، رعایت اخلاق پزشکی و مقابله با پدیده زیرمیزی تأکید کرد.
وی اظهار کرد: نظام سلامت ایران در منطقه و دنیا مایه افتخار جمهوری اسلامی است و هیچ بیماری برای درمان به خارج از کشور اعزام نمیشود. این نشاندهنده ظرفیت بالای نظام درمانی کشور است و با سرمایهگذاری و برنامهریزی در حوزه توریسم سلامت، میتوانیم در این عرصه نیز موفق عمل کنیم.
وی همچنین با اشاره به اهمیت همکاری بخش دولتی و خصوصی، افزود: بخش دولتی و خصوصی باید در کنار یکدیگر پاسخگوی نیازهای کشور باشند. شفافیت و همکاری این دو بخش، کلید موفقیت در نظام سلامت است.
رضوی بر تعهد پزشکان به مراکز درمانی تأکید کرده و گفت: پزشک در مطب شخصی میتواند بهطور مستقل مدیریت کند، اما زمانی که با بیمارستان قرارداد میبندد، باید طبق ضوابط بیمارستان متعهد به خدمت باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پزشک باید در خدمت نظام سلامت، بیمارستان یا مرکز درمانی باشد. مقابله با زیرمیزی علاوه بر تأمین ایمنی بیمار، به سلامت و پایداری کاری پزشک نیز کمک میکند. متأسفانه گاهی پزشکان به دلیل انگیزههای مالی تعداد زیادی بیمار را پذیرش کرده یا جراحی میکنند که این امر به فرسودگی آنها منجر میشود و سلامت خودشان را به خطر میاندازد.
توریسم سلامت و نقش رسان
محمد رییسزاده، رییس سازمان نظام پزشکی کشور، با تأکید بر هماهنگی و همافزایی در حوزه سلامت، اظهار کرد: موفقیت وزارت بهداشت و دولت در اجرای برنامههای خود به طور مستقیم بر بهبود وضعیت سلامت کشور، چه در بخش دولتی و چه خصوصی، تأثیرگذار است. اگر وزارت بهداشت بتواند برنامههای خود را به درستی اجرا کند، سایر بخشهای مرتبط با حوزه سلامت، از جمله نظام پزشکی، نیز منتفع خواهند شد.
وی با اشاره به ظرفیتهای توریسم سلامت بهعنوان ابزاری برای درآمدزایی کشور، افزود: باید تلاش کنیم که منطق قدرت در حوزه سلامت برقرار شود، به این معنا که این حوزه بتواند در وضعیت اقتصادی کشور جایگاه قدرتمندی داشته و حقوق قانونی خود را احقاق کند.
رییسزاده همچنین بر نقش رسانهها در معرفی ظرفیتهای حوزه سلامت تأکید کرد و گفت: متأسفانه گاهی اوقات مطالبات مطرحشده از نظام سلامت، بر خدمات گستردهای که در سطح کشور ارائه میشود، سایه میاندازد. درحالیکه توانمندیهای کشور در حوزه درمان، بهویژه در برخی زمینهها، بینظیر است و باید به درستی معرفی و برجسته شوند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لزوم مراقبت از خدمات سلامت در برابر تغییر نرخ ارز" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لزوم مراقبت از خدمات سلامت در برابر تغییر نرخ ارز"، کلیک کنید.