نور، کلید روشنایی مغز – ساز ایرانی

ساز ایرانی/خراسان رضوی روشنایی عملکرد مغز و هوشیاری را افزایش می دهد.

آیا تا به حال شده است که بلافاصله پس از قدم گذاشتن در زیر نور خورشید، احساس بهتر و هوشیارتری داشته باشید؟ دانشمندان ارتباط مستقیمی بین نور و عملکرد مغز ما کشف کرده اند. به نظر می رسد، هیپوتالاموس، مرکز کوچک فرمان در اعماق مغز به نور خورشید مانند کلید برق واکنش نشان می دهد.

هیپوتالاموس خود را به عنوان مرکز فرماندهی داخلی بدن در نظر بگیرید؛ این ساختار به اندازه بادام که در داخل مغز قرار دارد، نقش مهمی در تنظیم عملکردهای ضروری مانند خواب، گرسنگی، دمای بدن و ریتم شبانه روزی شما ایفا می کند. جالب اینجاست که هیپوتالاموس حاوی سلول های خاص است که به طور مستقیم به نور حساس هستند. اکنون، محققان کشف کردند که این حساسیت به نور به هیپوتالاموس اجازه می دهد تا به عنوان پنل کنترل پیچیده برای نحوه واکنش مغز به تغییرات سطوح نور عمل کند.

ارتباط نور و فعالیت مغز

گروهی از دانشمندان در بلژیک ارتباط نور بر مغز را بررسی کردند. برای انجام این کار، آنان تحقیقی ابتکاری را آغاز کردند که تصویربرداری مغز را با وظایف رفتاری ترکیب می کرد.

نتایج نشان می دهد که هیپوتالاموس انسان در حالی که درگیر چالش شناختی است، به طور یکنواخت به سطوح مختلف نور پاسخ نمی دهد. با افزایش شدت نور، فعالیت در ناحیه خلفی (قسمت پشتی) هیپوتالاموس افزایش یافت و مثل این بود که سوییچی در آن ناحیه خاص از مغز چرخانده شده بود اما فعالیت در قسمت های قدامی و تحتانی (قسمت های جلو و پایین) در پاسخ به نور کاهش یافت.

گویی مناطق مختلف این مرکز فرماندهی کوچک به شیوه های کاملاً متضاد واکنش نشان می دادند و فشار و کشش داخلی جذاب ایجاد می کردند. دانشمندان همبستگی شگفت انگیزی را مشاهده کردند. با افزایش شدت نور، عملکرد داوطلبان در کارهای شناختی، مانند آزمایش حافظه و توجه نیز بهبود یافت. این پیوند جذاب به مسیری بالقوه اشاره می کند که از طریق آن قرار گرفتن در معرض نور می تواند توانایی های تفکر ما را افزایش دهد.

نور، کلید روشنایی مغز

اثرات بیولوژیکی قرار گرفتن در معرض نور

اثرات بیولوژیکی قرار گرفتن در معرض نور در سال های اخیر به خوبی ثبت شده و نتایج تحقیقات نشان دادند که روشنایی بالاتر هوشیاری و عملکرد شناختی را تحریک می کند. این اثرات در درجه اول به زیر گروهی از سلول های حساس به نور در شبکیه، به نام ipRCG وابسته است.

این سلول ها به نواحی متعددی از مغز می رسند، اما بیشتر در هیپوتالاموس یافت می شوند که معمولاً با تنظیم ریتم های شبانه روزی، خواب و هوشیاری و عملکردهای شناختی مرتبط هستند.

 این یافته نشان می دهد که هیپوتالاموس نه تنها در نحوه تفکر ما، بلکه در احساس ما نیز نقش دارد. به نظر می رسد قرار گرفتن در معرض نور بر نحوه پردازش احساسات این ساختار کوچک مغز تاثیر می گذارد. این امکان وجود دارد که هیپوتالاموس مانند تقویت کننده، برای سیگنال های احساسی عمل کند، به خصوص زمانی که در محیط های روشن هستیم.

نور، کلید روشنایی مغز

نور درمانی برای مغز

درمان ها با نور می تواند مه مغزی را از بین ببرد، تمرکز را در زمانی که بیشتر به آن نیاز دارید، افزایش دهد و حتی خلق وخوی را بهبود بخشد. محققان در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه نور درمانی می تواند برای افراد مبتلا به اختلالات خواب، افرادی که به دلیل کمبود نور روز با خلقوخوی ضعیف مقابله می کنند و حتی به عنوان کمک برای افرادی که دچار زوال شناختی هستند، مفید باشد.

نتایج این تحقیق نشان می دهد که مغز ما تا چه حد عمیقاً با محیط اطراف ما در هم تنیده است که چیزی به سادگی سطح نور می تواند تاثیر عمیقی بر نحوه تفکر و احساس ما داشته باشد.

با تحقیقات بیشتر، این یافته ها می توانند برای اطلاع رسانی به درمان های مختلف نوردرمانی برای افزایش کیفیت خواب و حالت عاطفی افراد، کمک به احساس هوشیاری بیشتر و انجام وظایف بهتر در طول روز استفاده شود.

نتایج این تحقیق در مجله eLife منتشر شده است.

منابع

earth.com

linkedin.com

neurosciencenews.com

پایان خبر ساز ایرانی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نور، کلید روشنایی مغز – ساز ایرانی" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نور، کلید روشنایی مغز – ساز ایرانی"، کلیک کنید.