کاشی های چینی و خطوط عربی جایگزین کتیبه های فارسی شده اند

کاشی های چینی و خطوط عربی جایگزین کتیبه های فارسی شده اند

عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به نابودی کتیبه های فارسی و جایگزین شدن با کاشی های چینی و  خطوط عربی در گستره فرهنگی ایران گفت: در برخی از مناطق آسیا و جهان و خصوصا ایران نوعی «فارسی زدایی» روی داده است.

به گزارش ساز ایرانی به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مرتضی رضوانفر در هفتمین نشست پیوندهای فرهنگی و تمدنی ایران و اوراسیا با عنوان «سعدی در فرارود» با اشاره تجربه ۱۱ ساله در مستندسازی کتیبه های فارسی اظهار کرد: کتیبه ها به عنوان مستندترین اسناد تاریخی شناخته می شوند؛ زیرا جعل نمی شوند جابه جا نمی شوند و تغییری در آن ها صورت نمی گیرد. به همین دلیل در حوزه های مختلف مانند تاریخ تمدن ارتباطات فرهنگی و معماری و دیگر زمینه ها مورد استناد قرار می گیرند.

او با بیان این که نوعی «فارسی زدایی» در برخی مناطق آسیا و جهان روی داده است و متاسفانه بیشترین آسیب در داخل ایران دیده می شود گفت: درحالی که از کنار اقیانوس آرام تا اروپای شرقی کتیبه اشعار فارسی در اماکن اسلامی دیده می شود و در حرم امام رضا (ع) اگر به دایره های اولیه نگاه کنیم کتیبه های اشعار فارسی و یا ترجمه احادیث و آیات به شعر فارسی را می بینیم اما در دایره های اخیر حتی یک کتیبه فارسی دیده نمی شود. فارسی زدایی به صورت غیر عامدانه از اماکن مذهبی آغاز شده است. همچنین در مساجدی که در این اواخر توسط شهرداری ها سازمان اوقاف وزارت راه وزارت مسکن و شهرسازی سازمان تبلیغات و جهاد و کشاورزی ساخته شده است کتیبه های فارسی جایگاهی ندارند.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به ارایه نمونه های شعر سعدی در مساجد و آرامگاه های چین کشورهای شبه قاره آسیای میانه فرارود قفقاز و آسیای صغیر پرداخت.

در هفتمین نشست پیوندهای فرهنگی و تمدنی ایران و اوراسیا با عنوان «سعدی در فرارود» که با همکاری کارگروه ادبیات انجمن ایران شناسی و موسسه مطالعات ایران و اوراسیا (ایراس) در محل موسسه ایراس برگزار شد اصغر دادبه ابراهیم خدایار محمود جعفری دهقی و مهدی سنایی نیز سخنرانی کردند.

پایان خبر ساز ایرانی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کاشی های چینی و خطوط عربی جایگزین کتیبه های فارسی شده اند" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کاشی های چینی و خطوط عربی جایگزین کتیبه های فارسی شده اند"، کلیک کنید.