جواد مزدآبادی: تعامل مراکز فیلمنامه نویسی و دانشگاهی، راهکار اصلی خروج از شرایط فعلی است

جواد مزدآبادی: تعامل مراکز فیلمنامه نویسی و دانشگاهی، راهکار اصلی خروج از شرایط فعلی است

به گزارش خبرگزاری ساز ایرانی، جواد مزدآبادی با انتقاد از اینکه در عرصه هنر، در پرورش استعدادهای جوان فیلمنامه نویسی درست عمل نکردیم، افزود:« به دلیل کوتاهی در کشف و رشد استعدادهای جوان است که در بخش های مختلف ژانرهای نمایشی دچار خلا هستیم. به عنوان مثال در ژانر کمدی، جز تعداد محدودی که قلم خوبی دارند، هنوز کسی که دست به قلم باشد و بتواند خلق موقعیت کمدی و خنده دار کند نداریم. البته در سایر ژانرها هم اوضاع بهتر از این نیست.»

این کارگردان با بیان اینکه بحث فیلمنامه همیشه در کشور ما مغفول بوده است، گفت:« از حیث فیلمنامه نویسی در شرایطی هستیم که اکثر متن های نمایشی بین چند ده نویسنده می چرخد و همان ها هستند که به طور دایم برای کارهای مختلف می نویسند و فرد جدیدی در این عرصه ورود پیدا نمی کند.»

وی به عنوان راهکار برای حل این مشکل، آموزش فیلمنامه نویسی از مقاطع تحصیلی را پیشنهاد کرد:« پایه این حرفه باید از مدارس شکل بگیرد. فیلمنامه نویسی می تواند در شرح دروس مدارس باشد تا بچه هایی که خلاق هستند و تخیل خوبی دارند، جذب شوند. در دانشگاه هم همینطور، می توان به این ترتیب استعدادها را پیدا و جذب کرد. در اصل تعامل مراکز فیلم سازی و مراکز دانشگاهی یکی از بزرگرتین راهکارهاست چون فرد مستعد کم نداریم اما مسیله این است که آنها به عرصه حرفه ای راه پیدا نمی کنند. اگر تهیه کنندگان سینما و تلویزیون بتوانند از این استعدادها استفاده کنند، آن وقت خلا فیلمنامه نویس جوان و جدید پر می شود.»

کارگردان سریال «چهار چرخ» درباره دستمزد فیلمنامه نویسان با اشاره به اینکه حدود یک سال است این روند بهبود یافته و افزایش رقم قراردادها بهتر شده است، گفت:« در یک سال اخیر دستمزد این حرفه روبه رشد بوده و نویسندگان خوب، گاهی حتی در حد کارگردان دستمزد گرفته اند. بنابراین می بینیم که تابوی دستمزد کم دادن به فیلمنامه نویسان شکسته است هرچند همچنان برخی تهیه کنندگان در ذهنشان رقم کم برای فیلمنامه نویس ته نشین شده است.»

این کارگردان که بیش از 100 مستند در کارنامه دارد، درباره نقش رویدادهای استارت آپی در کشف و پرورش استعدادها، گفت:« هر مرکزی که در جهت پرورش استعدادهای نوشتاری تلاش کند، کارش قابل تقدیر است. اما باید در نظر داشت که جدای از آموزش راهکارهایی برای ورود این استعدادها به عرصه حرفه ای نیز در نظر گرفته شود. مزدآبادی افزود:« مراکزی می توانند با قدرت از کار خود دفاع کنند که با برگزاری کلاس ها، کارگاه ها و استارت آپ ها در نهایت به کشف چند نخبه و معرفی آنها برای انجام کار حرفه ای برسند.»

245245

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جواد مزدآبادی: تعامل مراکز فیلمنامه نویسی و دانشگاهی، راهکار اصلی خروج از شرایط فعلی است" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جواد مزدآبادی: تعامل مراکز فیلمنامه نویسی و دانشگاهی، راهکار اصلی خروج از شرایط فعلی است"، کلیک کنید.