رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مطابق با تکالیف تعیین شده، با جدیت سلامت محصولات غذایی خام و فرآوری شده را با همکاری تمامی دستگاه های ذیربط پایش می کند.
به گزارش ساز ایرانی، دکتر محمداسماعیل مطلق به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا، ضمن تاکید بر اهمیت بهره مندی مردم از غذای سالم و با کیفیت به عنوان یکی از ارکان اصلی امنیت غذایی اظهار داشت: همکاری همه دستگاه های اجرایی ذیربط در تمام زنجیره غذا از جمله تولید، تامین، توزیع و عرضه مواد غذایی سالم در بخش صنف و صنعت به گونه ای که سلامت مصرف کننده حفظ شود، ضروری است.
رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ادامه داد: روز جهانی ایمنی غذا هر سال در هفتم ژوین برگزار می شود و شعار امسال، “ایمنی مواد غذایی: آمادگی برای موارد غیرمنتظره” نامگذاری شده است. ایمنی مواد غذایی تمام مراحل آماده سازی و نگهداری مواد غذایی را شامل می شود به گونه ای که از بیماری های ناشی از غذا جلوگیری کند.
مطلق تصریح کرد: دسترسی به مقادیر کافی غذای سالم، ایمن و مغذی، کلید حفظ و ارتقای سلامتی در طول زندگی است.
وی بیان داشت: مواد غذایی ناایمن حاوی باکتری ها، ویروس ها، انگل ها و مواد شیمیایی مضر باعث ایجاد بیش از 200 بیماری مختلف از اسهال گرفته تا سرطان می شوند. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد سالانه 420 هزار نفر در سراسر جهان به دلیل مصرف غذای آلوده جان خود را از دست می دهند و کودکان زیر 5 سال 40 درصد از بار بیماری های ناشی از غذا را به دوش می کشند و سالانه 125 هزار نفر جان خود را از دست می دهند.
مطلق اظهار داشت: دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مطابق با تکالیف تعیین شده در ماده 7 قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور پس از تصویب سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و شورای عالی انقلاب فرهنگی و پیرو رهنمودهای رییس جمهور شهید در هجدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که بر تامین غذای سالم برای مردم کشور بسیار تاکید کردند، با جدیت سلامت محصولات غذایی خام و فرآوری شده را با همکاری تمامی دستگاه های ذیربط پایش می کند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطر نشان کرد: در سند مذکور در حیطه “ایمنی و سلامت غذا”، “اصالت و حلیت غذا”، “ارتقاء سلامت و کیفیت مواد غذایی”، “تضمین اصالت مواد غذایی و جلوگیری از تقلبات و حلیت” راهبردهای کلان و اقداماتی که توسط دستگاه های اجرایی ذیربط باید انجام شود، تاکید شده است و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بنا بر وظایف قانونی خود از طریق هماهنگی ها و همکاریهای های بین بخشی اقداماتی همچون حمایت از شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی در جهت ارتقاء سلامت این محصولات که در سفره مردم قرار می گیرد، تامین منابع کافی برای به روزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی در جهت رصد سلامت مواد غذایی تولیدی، وارداتی و صادراتی، بهبود کیفیت و سلامت نان بعنوان قوت غالب مردم، تولید و ترویج مصرف نان کامل حاوی سبوس و جوانه گندم و بهبود کیفیت و سلامت روغن های خوراکی را در سال جاری در اولویت برنامه های دبیرخانه قرار داده است.
پایان خبر ساز ایرانی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "غذای سالم، کلید ارتقای سلامتی / پایش سلامت محصولات غذایی خام و فرآوری شده" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "غذای سالم، کلید ارتقای سلامتی / پایش سلامت محصولات غذایی خام و فرآوری شده"، کلیک کنید.