مسیری برای بازگشت معتادان به زندگی شرافتمندانه – خبرگزاری ساز ایرانی | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار ساز ایرانی، مهدی اسکندری متولد سال ۱۳۵۰ با تحصیلات دیپلم هجده سال است که در مرکز اقامتی معتادان گلستان شهر مراغه فعالیت می‌کند. این مرکز از سال ۱۳۸۳ با همکاری شورای شهر و شهرداری وقت ساخته شد. این مکان پیش از آن یک باغ بود که در طول زمان و با کوشش افرادی که در اینجا پذیرش شده و هر یک حرفه‌ای بلد بودند، تکمیل و مرمت شد.

مرکز گلستان یک پایگاه سم زدایی از انواع و اقسام مواد مخدر است. کسانی که اعتیاد به مواد مخدر یا محرک دارند به صورت داوطلبانه در بستری می‌شوند و یک تا سه ماه به صورت شبانه روزی تحت درمان قرار می‌گیرند. بخشی از ورودی‌های این مرکز هم معتادان متجاهری هستند که توسط نیروی انتظامی دستگیر شده‌اند.

در این مکان هیچ‌گونه قرص و دارویی به معتادان داده نمی‌شود و درمان به صورت ایمان مدار و پرهیزمدار است. مسئولین این مرکز ترک اعتیاد معتقدند اگر فرد معتاد بتواند از هرگونه وابستگی به مواد مخدر و قرص خلاص شود درمان او به نتیجه رسیده و می‌تواند به صورت دائمی ترک کند.

ویژگی این روش درمانی این است که مراحل درمانی صرفاً خوردن و خوابیدن نیست. در این مکان جلسات متعددی برگزار می‌شود. مثلاً جلسات بهبودی و شناخت بیماری اعتیاد و شناخت مهارت‌های زندگی، توسط روان‌شناس یا افرادی که تجربه پاکی و بهبودی دارند برای افراد تازه وارد برگزار می‌شود. بعد از رهایی و بعد از اینکه سم‌زدایی کامل شد افراد وارد جامعه می‌شوند.

جلساتی هم دارند که ادامه بهبودی در آن صورت می‌گیرد. هر روز یک ساعت و نیم کسانی که سم زدایی شده‌اند، باید در این جلسات شرکت کنند تا بتوانند برای همیشه از مصرف مواد مخدر دور بمانند. در این مؤسسه بخشی وجود دارد که بعد از ترخیص حال و احوال و اشتغال و نحوه بهبودی افراد پیگیری می‌شود و می‌توانند به صورت رایگان از مشاورین و پزشکان مرکز بهره ببرند.

آنان سعی کرده‌اند که رویکردشان در جهت بهبودی افراد و اشتغال‌زایی باشد. هر چند تا زمانی که افراد به پاکی کامل نرسیده‌اند، جامعه آنها را قبول نمی‌کند. زیرا جامعه به افراد بهبودیافته اعتماد ندارند. اصطلاحاً گویی در پیشانی آن‌ها سو سابقه حک شده است. اما این مجموعه معتقد است اشتباه نکردن ستودنی نیست، در اشتباه نماندن ستودنی است. یک نفر اشتباه می‌کند اما نمی‌خواهد در اشتباه خود غرق شود پس باید به او کمک کرد و راه بازگشت از خطا را برایش فراهم کرد. بنابراین سعی می‌کنند بالاخره تغییر را در بچه‌ها ایجاد کنند ولی به جامعه هم حق می‌دهند که نتوانند به فرد معتاد اعتماد کنند.

مسیری برای بازگشت معتادان به زندگی شرافتمندانه

علاوه بر این‌ها این مجموعه بهبودیافتگان را رها نمی‌کند. اعضای قدیمی و کسانی که بالای پنج سال پاکی دارند را هم به کسب و کارها معرفی می‌کنند. برای این فاصله زمانی یعنی از زمانی که سم‌زدایی انجام می‌شود تا جایی که اعتماد سازی کنند برای اشتغال افراد برنامه‌ ریزی دارند تا در کارگاه‌های همین مجموعه مشغول به کار شوند.

در پنج سال اخیر کارگاه تولید فنس توری، قالیبافی، تولید قطعات بتنی، تعمیرگاه خودرو و قطعه‌شویی را برای مددجویان مرد فراهم کرده‌اند. در بخش بانوان هم کارگاه خیاطی، قالیبافی، تولید قارچ راه اندازی شده است. حداقل پنجاه نفر به طور مستقیم در این کارگاه‌ها کار کرده و حقوق می‌گیرند و به صورت غیر مستقیم هم پنجاه تا شصت نفر با آن‌ها همکاری دارند. اشتباه نکردن ستودنی نیست، در اشتباه نماندن ستودنی است. یک نفر اشتباه می‌کند اما نمی‌خواهد در اشتباه خود غرق شود پس باید به او کمک کرد و راه بازگشت از خطا را برایش فراهم کرد

برخی از افرادی که در اینجا پذیرش شده‌اند فرزندان طلاق بودند یا کسانی که همسر خود را طلاق داده و بعد معتاد شده بودند. مددکاران خانواده بعد از اثبات اینکه رهجو تمایل به پاک ماندن دارد و دیگر نمی‌خواهد مصرف کند، جلسات خود را ادامه داده و سعی می‌کند بین خانواده‌ها ارتباط برقرار کنند. خیلی از این تلاش‌ها منجر به آشتی شده و افراد بهبود یافته توانسته‌اند به آغوش گرم خانواده بازگردند.

کار کردن در این مرکز نیازمند عشق و تعهد قلبی نسبت به دیگران است. مراکزی هستند که به عنوان درآمد به این مسئله نگاه می‌کنند. ولی اعضای این مرکز با خدا معامله کرده‌اند و هیچ منتی بر سر کسی ندارند. تعهد قلبی‌شان این بوده که به هم درد خود خدمت کنند. این مرکز ۳۰ نفر نیرو دارد که مقید به زمان نبوده و شبانه روزی کار بچه‌ها را انجام می‌دهند و همیشه مثل سرباز آماده خدمت هستند. این شکل از کار است که می‌تواند کمپ‌ها را سرپا نگه دارد.

این مرکز به عنوان الگو همه جا مطرح است و یک سوم افرادی که مراجعه می‌کنند غیر بومی هستند. از تهران و مراکز استان‌ها و شمال و غرب کشور و حتی از کشور ترکیه معتاد پذیرش کرده‌اند. این افراد با مطالعه نظرات دیگران درباره مرکز در اینترنت به این مکان مراجعه می‌کنند چون از نظر رفاهی استاندارد بالایی دارد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مسیری برای بازگشت معتادان به زندگی شرافتمندانه – خبرگزاری ساز ایرانی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مسیری برای بازگشت معتادان به زندگی شرافتمندانه – خبرگزاری ساز ایرانی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.