
میوه و سبزی از گروههای اصلی مواد غذایی محسوب میشوند که تمامی افراد سالم باید از این دو گروه غذایی در طول روز مصرف کنند. باید توجه داشت مصرف میوه و سبزی به پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانهای دستگاه گوارش کمک میکنند؛ که این اثر محافظتی مربوط به آنتی اکسیدانها و ریز مغذیهایی همچون فلاونید، کاروتنوید، ویتامین C، اسید فولیک و فیبر غذایی است. این مواد و مواد دیگر به عنوان مسدود کننده یا سرکوب کننده تومورهای سرطانی و پیشگیری از آسیب اکسیداتیو نقش دارند.
تخمین زده میشود که مصرف کم میوه و سبزیجات باعث حدود ۱۹ درصد از سرطانهای دستگاه گوارش، و حدود ۳۱ درصد از بیماریهای ایسکمیک قلبی و ۱۱ درصد از سکتههای مغزی در سراسر جهان میشود. به طور کلی، ۲.۷ میلیون (۴.۹ ٪) مرگ ناشی از مصرف کم میوه و سبزیجات نسبت داده میشود.
مصرف میوه و سبزیجات ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر را از طریق افزایش در دسترس بودن مواد مغذی مختلف و توانایی آنها در کاهش عوامل خطر مرتبط کاهش دهد. فشار خون و کلسترول بالا عوامل خطر برای بیماری عروق بیماری کرونا قلب و سکته مغزی هستند و پتاسیمی که توسط میوهها و سبزیجات تامین میشود فشار خون را کاهش میدهد. فیبر غذایی همچنین ممکن است به کاهش فشار خون کمک کندو همراه با مواد شیمیایی گیاهی مانند استرولهای گیاهی، فلاونوئیدها و سایر آنتی اکسیدانها ممکن است در تعدیل کلسترول و سایر فرآیندهای بیولوژیکی مهم باشد که میتواند خطر تصلب شرایین (ضخیم شدن عروق) را کاهش دهد.
علاوه بر این، فولات رژیم غذایی عامل تعیین کننده سطح هموسیستئین* در خون است و هموسیستئین با بیماری عروق بیماری کرونا قلب مرتبط است. فیبر رژیمی همچنین ممکن است به تنظیم انسولین کمک کند که ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تحت تاثیر قرار دهد و همراه با محتوای بالای آب میوههای سبزیجات، ممکن است به کاهش خطر اضافه وزن و چاقی با ترویج سیری و سیری کمک کند.
مصرف میوه اثر محافظتی در برابر سرطانهای دهان، حلق، حنجره، مری، دهانه رحم، ریه و معده دارد. سبزیجات غیر نشاستهای نظیر اسفناج، گوجه فرنگی و فلفل احتمالا در برابر سرطانهای دهان، حلق، حنجره و مری نقش حفاظتی دارند. تمامی سبزبجات بویژه انواع سبز و زرد آن، احتمالا از سرطان معده پیشگیری میکنند.
توصیه کشورهای مختلف به مصرف میوه و سبزی متفاوت است، اما بطور کلی مصرف ۳ سروینگ یا بیشتر از سبزیجات و ۲ یابیشتر میوه در روز توصیه میشود. هر سروینگ تقریبا ۸۰ گرم یا نصف لیوان میباشد.
عوامل آنتی کارسینوژن (ضد سرطان) دمیوهها و سبزیجات آنتی اکسیدانهایی نظیر ویتامین C و E، سلنیوم و فیتوکمیکالها میباشند. هنوز کاملا مشخص نیست کدامین مادهی میوهها و سبزیجات بیشترین اثر حفاظتی در برابر سرطان را دارا میباشد. این مواد دارای مکانیسمهای تکمیلی و همپوشانی نظیر القای آنزیمهای دفع مسمومیت، رقیق کردن و چسبیدن به عوامل کارسینوژن در مجرای گوارشی، تغییر هورمونهای متابولیسمی و اثرات آنتی اکسیدانی میباشند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "به این ۲ دلیل هر روز میوه و سبزی بخوردید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "به این ۲ دلیل هر روز میوه و سبزی بخوردید"، کلیک کنید.